Skip to content

Groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen 

Een groepenkast vervangen komt in beeld als je een oude woning gaat moderniseren. Maar het kan ook van toepassing zijn als je een relatief nieuwe woning gaat verbouwenEen groepenkast in de meterkast is het hart van je elektrotechnische installatie. Dit betekent dat deze opdracht met de grootste zorg uit moet worden gevoerd.  

Profiteer van meer gebruikgsgemak door een nieuwe groepenkast te installeren 

Heb je het geluk dat je woont in een prachtig oud pand? Dan kan het zomaar zo zijn dat je meterkast met een stoppenkast is uitgerustBenieuwd of jij deze in je woning hebt? Een stoppenkast herken je aan de grote stoppen die voor de zekering zijn geplaatst. Er is iets mis met een stoppenkast, maar als je gaat verbouwen is de kans groot dat je meerdere groepen nodig gaat hebben. Door een stoppenkast te vervangen door een nieuwe groepenkast, verhoog je de veiligheid, de beschikbaarheid en het gebruiksgemak van de installatie. 

Een duurzamere woning met een nieuwe groepenkast 

Duurzaaheid speelt vandaag de dag een belangrijke rol bij veel huiseigenaren. Wellicht ben je op dit moment aan het overwegen om te koken op inductie of je installeert graag zonnepanelen. Het zijn twee duidelijke voorbeelden van situaties waar een groepenkast aanpassen voor aan te raden is. Bedraagt het vermogen van de kookplaat minder dan 7.300 watt, dan moe je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een groepenkast met een aparte 2 x 1-fasefornuisgroep. 

NS Electro Tilburg (45)
NS Electro Tilburg (93)

Neem vrijblijvend contact op 

Wil je graag weten of een groepenkast aanpassen voor jouw woning aan te raden is? Neem dan even vrijblijvend contact op en plan een afspraak in. Ik voorzie je graag van een passend advies voor jouw woning.