Skip to content

Groepenkast aanpassen

Een groepenkast aanpassen 

Een groepenkast aanpassen komt in beeld tijdens het moderniseren van een oude woning of tijdens een ingrijpende verbouwing van een relatief nieuwe woning. Omdat een groepenkast in de meterkast het hart is van je elektrotechnische installatie, is het belangrijk dat dit met de grootste zorg uit wordt gevoerd.  

Meer gebruikgsgemak dankzij een nieuwe groepenkast 

Heb je het geluk dat je woont in een prachtig oud pand? Dan is de kans ook nog aanwezig dat je meterkast is uitgerust met een stoppenkast. De naam zegt het eigenlijk al, deze groepenkast herken je aan de grote stoppen die voor de zekering werden geplaatst. Hier is vandaag de dag in principe niets mis mee, maar als je gaat verbouwen is de kans groot dat je meerdere groepen nodig gaat hebben. Door een stoppenkast te vervangen door een nieuwe groepenkast, verhoog je de veiligheid, de beschikbaarheid en het gebruiksgemak van de installatie. 

Een groepenkast aanpassen voor een duurzamere woning 

Vandaag de dag speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij veel huiseigenaren. Wellicht overweeg je om over te gaan op koken op inductie of je installeert graag zonnepanelen. Het zijn beide duidelijke voorbeelden van producten waar een groepenkast aanpassen voor aan te raden is. Bedraagt het vermogen van de kookplaat minder dan 7.300 watt, dan moe je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een groepenkast met een aparte 2 x 1-fasefornuisgroep. 

NS Electro Tilburg (92)
NS Electro Tilburg (92)

Neem vrijblijvend contact op 

Benieuwd of een groepenkast aanpassen voor jouw woning aan te raden is? Neem vrijblijvend contact op en plan een afspraak in. Ik voorzie je graag van een passend advies voor jouw woning.